Work in Motion

  Dynamisk arbetsplats
  – levande mötesplats.

  Gårda är en expansiv stadsdel och området runt Drakegatan som blir Kineums hemadress är en plats som genomgår stora förändringar. Under de närmaste åren uppförs en rad byggnader här och bildar ett spännande och dynamiskt kluster.

  Utanför Kineum skapas en torgyta med tydlig koppling till entrévåningen, ett stadsrum med uteserveringar och platser för rekreation och möten.

  På insidan skapas ytor och förutsättningar som främjar möten mellan verksamheter av olika art och storlek, mellan hyresgäster och besökare, arbete och fritid, lokalt och internationellt. De första våningarna blir levande och färgstarka platser med människor i rörelse där det är lika tillåtet att bara hänga som att arbeta. Entréplanet kommer inrymma en gemensam hotellobby och reception för huset, samt service, mat och dryck för alla temperament och sinnen. Uppåt i byggnaden minskar det offentliga tempot, ytorna blir gradvis mer privata och utsikten blir allt mer fantastisk.

  Kineums krona ger byggnaden en spännande avslutning och bidrar till en vacker stadssiluett och tydlig orienteringspunkt. Givetvis blir byggnaden miljöcertifierad och mycket arbete läggs på naturliga material, god akustik, luft och ljus.

  Kineum kommer att byggas samman med den befintliga fastigheten på Drakegatan 6 – 10. Därmed blir de som redan idag arbetar på platsen en del av Kineum och fler får tillgång till byggnadens dynamik och nya serviceutbud.

  Work & meet in motion

  Liten eller stor, lokal eller global, privat eller social? På Kineum finns det plats för alla typer av verksamheter och företag som söker flexibla lokaler och är öppna för nätverkande och möten över de traditionella kontorsgränserna. Det blir gott om konferensytor samt annorlunda rum där ni kombinerar arbetsmötet med ett träningspass. I entréplan kommer det att finnas en gemensam reception där du får hjälp med allt som behövs. Byggnadens offentliga ytor kommer att erbjuda events och utställningar, föreläsningar och inspirationsträffar som föder nya idéer och där man möter kollegor och nya vänner.

  People in motion

  Kineum kommer att erbjuda en rad lösningar som främjar fysisk aktivitet. Allt från att göra det bekvämt för dig som cyklar eller springer till jobbet till att skapa härliga ytor för träning, wellness och rekreation i huset. I närområdet finns dessutom fina områden för en löptur på lunchen, simhall, klätterträning och mycket annat.

  Service in motion

  Handla blommor, tvätta skjortor eller slipa skridskor? Skicka paket, trimma skägget eller laga mobilen? Det finns tusen saker som kan vara svåra att hinna med under veckorna. Därför vill vi förenkla livet för våra hyresgäster med butiker och olika sorters pop-up-verksamheter som kommer att husera i byggnadens bottenplan. Små, personliga och proffsiga aktörer som snabbt blir din servicepartner och bästa vän.

  Food in motion

  Mat och dryck kommer att ha en framträdande roll på Kineum. Oavsett om du vill äta frukost eller lunch, fika, ta något mitt i språnget, ha en afterwork eller äta middag. Vi utvecklar caféer, barer och restauranger som spänner från hälsosamt till njutningsfullt, från avslappnat till representativt, där tempot kan vara högt eller får lov att gå i slow motion. Här bjuder vi in området och staden och skapar nya mötesplatser.

  Stay in motion

  När Kineum slår upp dörrarna 2022 är det även för hotellgäster. Hotellet kommer att bidra till att skänka liv och rörelse åt byggnaden dygnet runt och erbjuda olika former av service för alla hyresgäster i huset, t ex i form av konferensytor och restauranger.

  A project in motion

  Egentligen är det ganska enkelt. Det man brinner för gör man lite bättre. Och älskar man en stad, vill man gärna vara med om att göra den ännu lite bättre. I nära samarbete med våra hyresgäster ska vi på NCC och Platzer nu tillsammans skapa en byggnad som blir ett forum för nytänkande, kreativitet och möten. NCC kombinerar expertis med en djup förståelse för kundernas verksamhet, processer och utmaningar. Platzer strävar efter att vara den bästa fastighetsägaren och hyresvärden för hela Göteborg. Tillsammans kommer vi att erbjuda en inspirerande och lekfull plats för individer och företag i rörelse.

  Rörelse på alla plan
  Klicka på något av Kineums 27 våningsplan för information och planritningar.